נסיעה על כביש A44, ירידה לדרך כפרית, הכל רגוע ושליו.
לפתע כנסייה עתיקה בצדו השמאלי של הכביש, הרכב פונה ימינה ונכנס לחווה חקלאית.
בחזית בית כפרי הבנוי מלבנים אדומות, גינה מרהיבה ביופייה פורחת בחזית הבית.
בצידה השמאלי של החצר מבנה עץ בעל גג פח חלוד שבחזיתו עומד איש מבוגר, אוחז בידו דיסק וחותך מרצפת בטון בצורה מדויקת.
אני פוסע בשביל החצץ לכוון המבנה הלבן עליו תלוי שלט קטן “פתוח – מחלבת מונקלנד “
אני חוצה את מפתן הדלת והמחשבה שעוברת לי מיד בראש: חנן הגבן סניף אנגליה!
מקרר גבינות קטן מציג לראווה את הגבינות המיוצרות במקום, מאחוריו מטבח קטן מצויד במכונת קפה, פעמון זכוכית על רגל מציג לראווה מספר עוגות אנגליות טיפוסיות,
לחמניות שהרגע יצאו מהתנור מונחות להצטנן על רשת וממלאות את החלל בריח אפייה מתוק, סיר מרק, מדף עם קנקני תה המעידים שבשעה חמש יהיה פה עמוס…
מדפים פזורים בחנות וניתן לרכוש ממבחר הקונפיטורות, בקבוקי הבירה והג’ין מקומי.
בין כל אלה כמה שולחנות שבהם יושבים אנגלים מנומסים.
דלת זכוכית מבעדה ניתן לצפות בחדר ההגבנה, שבמרכזו מכל גיבון מעץ. כאן מכינה קארן, בעלת הבית, את הגבינות הנמכרות במקום.
זה כל כך מזכיר לי את המגבנה שלי בארץ…
קארן בעלת המקום החליטה ביום בהיר אחד ללמוד את מלאכת הכנת הגבינות ולפתוח את המקום,
וכך היא מספרת: “..באחד מערבי שבת ישבנו ביחד אני ובעלי ושתינו בירה לשוכרה, ואז הצעתי שנפתח מגבנה עם חנות קטנה ונכין גבינות וארוחות בוקר קלות …
אבל הייתה בעיה אחת קטנה, שאני לא יודעת להכין גבינה…” קארן פורצת בצחוק שמרעיד את הקומה העליונה והיא ממשיכה:
“חיפשתי מתכון לגבינה ואז מצאתי את “ליטל הרפורד”, גבינה מחלב לא מפוסטר. זה התאים כי אין לי מפסטרת, ולא צריך מכבש, כי אין לי גם מכבש… וכך נולדה הגבינה הראשונה שלי ”
היא מונה עם אצבע אחת “לקחתי את הליטל הרפורד ועישנתי אותה במעשנת וכך נולדה הגבינה השנייה שלי, “ליטל הרפורד מעושנת” היא מונה עם שתי אצבעות וצחקת צחוק גדול…
ככה היא מונה את כל הגבינות שלמדה להכין.
בהמשך נרשמה ללמודים וכיום היא מכינה מבחר גדול של גבינות אנגליות מסורתיות וכמה גבינות צרפתיות ומוכרת אותה במקום.
בנוסף לגבינות ניתן לרכוש כאן גם תוצרת חקלאית מקומית, והמקום משמש כבית קפה עם ארוחות קלות.
בחדר הגיבון מעבירה קארן סדנאות ולשם כך הגענו למקום.
הדר מתמקמת בקומה העליונה לצדו של חלון הפונה לנוף, פותחת את המחשב ומתחילה לעבוד.
אני יורד לחדר הגיבון ומצטרף לקבוצת הגבנים שכבר מחממת את החלב, שלב ראשוני בהכנת גבינת המונקלנד.
השעה כבר 13:00 ואני יוצא להפסקה ומצטרף להדר בקומה השנייה.
קארן מגישה לנו לצהריים צלחת “שופעת” (לא באמת) הכוללת פרוסת גבינה, פרוסת תפוח עץ, חצי עינב, כמה טבעות סלרי, אגוז מלך אחד ולחמנייה וכמובן קנקן תה אנגלי.
אנחנו נהנים מהנוף ומאווירת המקום ואח”כ חוזרים למגבנה להשלמת תהליך הכנת הגבינה…
כבר אחה”צ, אנחנו נפרדים מקארן לשלום,
יש לנו עוד דרך ארוכה עד לPlymouth (פלימות’) בדרום מערב האי.
להתראות במכתב הבא.
שלכם
חנן הגבן