מצרכים
- 1 בצל שאלוט קצוץ דק
- 50 גרם חמאה
- 1 חבילת פטריות שמפיניון חתוכות גס
- 2 יחידות פטריות פורצ’יני מיובשות (מושרות במים חמים כ10 דק)
- 2 שיני שום פרוס דק
- כדור מוצרלה
- 150 גרם גבינת חרות כבשים בסגנון גאודה מגורדת
- 0/5 קילו אורז לריזוטו
- 1/4 כוס יין לבן יבש
- כ-1.5 ליטר מים חמים/ציר ירקות חם
- 3 כפית מלח דק
- 0/5 כפית פלפל שחור גרוס
- 4 ביצים טרופות עם 4 כפות קמח שטוחות
- פרורי לחם
אופן הכנה
דרגת קושי- קשה מתאים ל-60 כדורים
אופן ההכנה:
ממיסים חמאה במחבת גדולה עם דפנות גבוהות. מוסיפים את השאלוט הקצוץ ומאדים. כשהבצל שקוף מוסיפים את האורז ומטגנים כ- 5 דק’ על אש נמוכה. מוסיפים את השום הפרוס ומאדים כ-3 דק’. מוסיפים את היין הלבן ומבשלים עד שכולו נספג באורז ואין נוזלים בתחתית המחבת. מוסיפים חצי ליטר מים/ציר ומאדים עד שכל הנוזלים נספגו. חוזרים על פעולה זו (בכל פעם כחצי ליטר מים) עד שהריזוטו רך ומוכן.
במחבת נפרדת מטגנים קלות את הפטריות.
סוחטים את פטריות הפורצ’יני היטב מהמים וחותכים אותן קטן.
מערבבים היטב את הריזוטו עם הפטריות המוקפצות, הפורצ’יני החתוך, גבינת חרות מגורדת, מוצרלה קרועה לחתיכות בינוניות, מלח ופלפל. מקררים את הריזוטו 4 שעות במקרר.
יוצרים כדורים בידיים מעט רטובות בגודל הרצוי מתערובת הריזוטו. מצפים את הכדורים עם הביצים והקמח ולאחר מכן מעבירים לפרורי הלחם. מכניסים את הכדורים לקירור נוסף של שעתיים. חוזרים על פעולת הציפוי (בביצים ובפרורי הלחם) ומטגנים שמן עמוק.