צזיקי בסגנון יווני נענע, מלפפונים פריכים טבולים בשמן זית משק חסיד

אופן הכנה

דרגת קושי – קל, מתאים ל- 4-6 אנשים

צזיקי רענן עשוי מיוגורט הכבשים שלנו מתובל בנענע ריחנית ומלפפונים טריים קצוצים דק. מנה נפלאה לימי קיץ חמימים.

מצרכים:

  • 500 גרם יוגורט כבשים של חנן הגבן
  • 1 גביע שמנת חמוצה של פעם
  • 3 שיני שום מגורדות דק דק
  • 4 מלפפונים עם הקליפה מגורדים גס
  • 1 כפית גרידת לימון רק הצהוב
  • מלח,פלפל
  • חופן נענע/שמיר קצוצים
  • להגשה… שפע של שמן זית
  • "תערובת גרעינים קלויים של איילת" – תערובת של שומשום, קצח, גרעיני חמניה, גרעיני דלעת, קצח – ניתן להחליף לשנות ולהוסיף לפי הטעם.

אופן ההכנה:

את המלפפונים קוצצים דק דק או מגרדים על פומפיה גסה. מניחים על מסננת להוצאת הנוזלים

בקערה מערבבים בעדינות בעזרת מטרפה יוגורט ושמנת, מוסיפים את מצרכי התיבול

טועמים ומשלימים תיבול, מערבבים פנימה את המלפפונים.

מעבירים לקערת הגשה ויוצקים שמן זית וברגע האחרון את תערובת הגרעינים הפריכים.

מקשטים בחופן נענע טרייה.