סלקים מזוגגים וגבינת יותם עיזים של “חנן הגבן” על קרם ארטישוק

אופן הכנה

דרגת קושי – בינונית, מתאים ל- 4-6 אנשים

מנה יפייפיה, טעימה וקלה להכנה אבל נראית כמו מנת גורמה של מסעדת יוקרה

מצרכים:

  • 1 ק”ג סלקים קטנים שטופים היטב חתוכים לרבעים
  • ¼ כוס סוכר + ¼ כוס בלסמי
  • 1 צנצנת ממרח ארטישוק
  • 1 צנצנת ממרח פסטו
  • 50 גרם אגוזים/בוטנים מסוכרים קלויים שבורים
  • מלח ים ופלפל גרוס
  • בלסמי מצומצם לקישוט והגשה

150 גרם גבינת יותם עיזים בסגנון טום של חנן הגבן

פרחי רוזמרין/מיקרו ירוקים/נבטי חמנייה (מה שאוהבים)

(את רוב חומרי הגלם ניתן לרכוש אצלנו במגבנה)

אופן ההכנה:

את הסלקים שוטפים, קולפים, חותכים לרבעים ומעבירים לסיר מתאים

מכסים במים מוסיפים 1/4 כוס סוכר ו- 1/4 כוס חומץ בלסמי ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש מבשלים עוד 20 דקות

מסננים ושומרים בצד להגשה

בהגשה, מסדרים את ממרח הארטישוק בצלחת כבסיס כמו “חומוס” בצלחת

מעל מסדרים את רבעי הסלקים בוזקים מלח ים ופלפל גרוס ומעט בלסמי מצומצם

וביניהם מסדרים עם כפית נגיעות פסטו, מסדרים חתיכות מהגבינה, קישוטי פרחים מהגינה ואגוזים