למטיילים באזור שמורת אורדסה, אחת מהשמורות הפופולאריות לטיולים באזור הרי הפירנאים , אני ממליץ להגיע למגבנה קטנה ומקסימה שמאוד מזכירה את המקום שלי בארץ. מקום שבו גם מכינים את הגבינות וגם ניתן לשבת על שולחנות בין העצים, לאכול גבינות ותוצרת מקומית ולשתות יין. המגבנה נמצאת על ציר התנועה בין אינסה לטורלה( מיקום מדויק בסוף הפוסט) המקום נקרא Queseria Bal de Broto. במקום מכינים גבינות מחלב בקר לא מפוסטר. הגענו לשם בשעות הבוקר ואת פנינו קיבל פדרו שחזר כרגע מהרפת והביא חלב בקר טרי. תוך כדי מילוי מיכל הגיבון בחלב שהביא, הסביר לנו פדרו על המקום. במגבנה מכינים שלושה סוגי גבינות ושמותיהן: מיגל בוליאן, חוזה פרדינה, וחוזה גרילו. הסיפור שעומד מאחורי שמות הגבינות הוא שבכפר הסמוך ברוטו היה קיים בית כלא שבו היו כלואים שלושה אסירים שחרטו את שמם על קיר תא הכלא. שמותיהם שימשו השראה לפדרו כאשר חשב כיצד לקרוא לגבינותיו. עוד גבינה שמכינים במקום היא גבינה חצי קשה שמזכירה במרקם שלה גבינת ברי, צורתה מלבנית ועל קליפתה גדלים חיידקי לינס, הנותנים לה את צבעה הכתום. גם כאן רכשנו גבינות, יין ובירה מקומית מחבל ארגון.
למי שמגיע לאזור הביקור מומלץ בחום. אנשים נחמדים ואדיבים, גבינות טובות ומקום יפהפה, לא לפספס!