שלום לכולם
לבקשת אמנון בן יוסף מהודו הרחוקה “מה עם יין ? “אני כותב לכם הפעם
על ביקורי ביקב מאוד מיוחד .
באחד הימים בביקורי באיטליה נסענו לביקור ביקב בעיירה הסמוכה נייבה (nieve ). בעיירה זו נמצא היקב העתיק ביותר באזור פיימנטה .
היקב נוסד בשנת 1582 וממוקם על אחת הגבעות בעיירה.
המקום מוקף בכרמים רבים הנטועים במדרונות הגבעות, ומרחוק נראים הרי האלפיים המושלגים.
היקב בנוי מלבני טרקוטה ונחפר מתחת לקרקע בתוך אדמת טוף. המקום הנמוך ביותר ביקב נמצא בעומק 8 מ’ מתחת לקרקע ושומר על טמפרטורה של 10 -11מעלות בכל עונות השנה.
בעלי המקום מקפידים מאוד על גידול כרם איכותי. הם בוחרים את הענבים הטובים ביותר, מה שמבטיח את איכות היין.
זהו היקב הקטן ביותר והעתיק ביותר בסביבה. היקב נשמר כפי שהיה בשנת היווסדו. מייצרים ומשמרים בו בחביות יינות ברברסקו, ברולו
מוסקטו , גרפה ועוד
סיירנו ביקב בינות לחביות יין ישנות וחדשות מעץ אלון, קיבלנו הסבר מפורט
ועלינו לחדר היין הממוקם בתחתית בית המגורים של בעלי היקב,
שם ישבנו חנן הגבן ,מוטקה החולב ,ופליצ’ה הנוקד – תודו, נשמע כמו התחלה של בדיחה…
שברנו פיסות מגבינת הגראנה פדאנו ושתינו מיינות היקב עד שהתבסמנו.
את הערב סימנו בצעידה בסמטאות העיירה ובאספרסו קטן,
נסיעה בחזרה למלון ולמחרת עוד יום לימודים ארוך .
לבקשת אמנון בן יוסף מהודו הרחוקה “מה עם יין ? “אני כותב לכם הפעם
על ביקורי ביקב מאוד מיוחד .
באחד הימים בביקורי באיטליה נסענו לביקור ביקב בעיירה הסמוכה נייבה (nieve ). בעיירה זו נמצא היקב העתיק ביותר באזור פיימנטה .
היקב נוסד בשנת 1582 וממוקם על אחת הגבעות בעיירה.
המקום מוקף בכרמים רבים הנטועים במדרונות הגבעות, ומרחוק נראים הרי האלפיים המושלגים.
היקב בנוי מלבני טרקוטה ונחפר מתחת לקרקע בתוך אדמת טוף. המקום הנמוך ביותר ביקב נמצא בעומק 8 מ’ מתחת לקרקע ושומר על טמפרטורה של 10 -11מעלות בכל עונות השנה.
בעלי המקום מקפידים מאוד על גידול כרם איכותי. הם בוחרים את הענבים הטובים ביותר, מה שמבטיח את איכות היין.
זהו היקב הקטן ביותר והעתיק ביותר בסביבה. היקב נשמר כפי שהיה בשנת היווסדו. מייצרים ומשמרים בו בחביות יינות ברברסקו, ברולו
מוסקטו , גרפה ועוד
סיירנו ביקב בינות לחביות יין ישנות וחדשות מעץ אלון, קיבלנו הסבר מפורט
ועלינו לחדר היין הממוקם בתחתית בית המגורים של בעלי היקב,
שם ישבנו חנן הגבן ,מוטקה החולב ,ופליצ’ה הנוקד – תודו, נשמע כמו התחלה של בדיחה…
שברנו פיסות מגבינת הגראנה פדאנו ושתינו מיינות היקב עד שהתבסמנו.
את הערב סימנו בצעידה בסמטאות העיירה ובאספרסו קטן,
נסיעה בחזרה למלון ולמחרת עוד יום לימודים ארוך .
למעוניינים אני מצרף את כתובת האתר שם תוכלו לקרא ולקבל יותר מידע:
Cantina Del Glicine
Via Giulio Cesare 1
Nieve
www.cantinadelglicine.it