עוגת שמרים ריקוטה ודובדבנים

מצרכים

  • 1 ק”ג קמח לבן
  • 1 קובייה או 50 גרם שמרים טריים
  • 200 גרם חמאה
  • 1 1/4 כוסות או 300 מ”ל חלב 3%
  • 4 ביצים L
  • 3/4 כוס סוכר לבן
  • 1 כפית מלח דק

למילוי:

  • 800 גרם ריקוטה של חנן הגבן
  • 1 צנצנת דובדבני אמרנה
  • גרידת לימון מלימון אחד

אופן הכנה

דרגת קושי-בינוני מתאים ל- 6 אנשים

4 עוגות בתבניות אינגליש קייק:
במיקסר עם וו לישה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרית. ממיסים חמאה ומערבבים עם חלב קר לקבלת תערובת פושרת. מוסיפים לקמח את תערובת החמאה, יחד עם ביצים וסוכר.
מעבדים עד לקבלת בצק, ומוסיפים מלח.
מעבדים 5 דקות במהירות נמוכה-בינונית עד לקבלת בצק שמרים חלק ומבריק, ומעט דביק. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים לתפיחה עד להכפלת הנפח. מכיוון שהבצק רך ומעט דביק, עדיף להתפיח את הבצק התפחה חלקית בחוץ ואז להכניס אותו למקרר לשעתיים שלוש, להמשך תפיחה איטית, כדי שהבצק יתקרר ויהיה פחות דביק.

מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים, כל חלק חוצים לשני חלקים נוספים. מרדדים את הבצק למלבן בעובי 1/2 1 ס״מ. מפוררים 100 גרם ריקוטה על הבצק, דובדבני אמרנה ומעט גרידת לימון. מגלגלים את הבצק. חוזרים על הפעולה עם כמות הבצק הנוספת. מסובבים את שני הנחשים לצורת בורג. מניחים בתבנית אינגלייש קייק משומנת. חוזרים על התהליך עם כל הבצק.

אופים 25-30 דק ב-170 מעלות.
בסיום האפייה מפזרים על פני העוגה אבקת סוכר .