מצרכים
- 1 חבילת בצק עלים
- 300 גרם גבינות קשות מגורדות (אילו שאתם אוהבים)
- 200 גרם זיתים ללא חרצנים קצוצים
- אם אוהבים: ניתן להוסיף רוטב עגבניות (יצא בטעם פיצה)
- 1 ביצה טורפה
דרגת קושי- בינוני, מתאים ל-4 אנשים
אופן ההכנה:
פורסים בצק עלים על משטח מקומח. חותכים לשני חלקים. מפזרים על כל חלק (באמצעו עם מספיק רווח מהקצוות) זיתים וגבינות (היחס הוא בערך פי 2 גבינה מכמות הזיתים). מגלגלים במהודק גליל מכל חלק. בעזרת סכין חדה חותכים את הגלילים בעובי של 2 ס”מ. מניחים את שבלולי בצק העלים על תבנית אפייה עם נייר אפייה. מורחים בעזרת מברשת עם ביצה טרופה את השבלולים. אופים בתנור בחום של 180 מעלות כרבע שעה, עד שהשבלולים זהובים וקריספיים מלמעלה.