כבר 15 שנה שאני חולם לעשות גלידה. הסיבה הראשונה היא שאני אוהב גלידה… הסיבה השניה היא שאם כבר יש לי חלב משק טרי ושמנת…אז למה לא?
בחודש האחרון החלום הפך למציאות בזכות אבי מוסרי, איש קולינריה שלמד את רזי הכנת הג’לטו באיטליה. בעזרת הידע הנרחב שלו התחלנו להכין ג’לטו מחלב משק טרי אצלי במגבנה.
אז מה זה ג’לטו איטלקי ובמה הוא שונה מגלידה?
ההבדל העיקרי הוא במרקם הסופי ובעוצמת הטעמים.
בג’לטו איטלקי מכניסים פחות אוויר בשלב ההקפאה וכך נוצרת גלידה בעלת טקסטורה רכה, סמיכה ובעלת טעמים עזים יותר.
האיטלקים משתמשים להכנת הג’לטו בפחות שמנת ויותר חלב ולכן התוצאה הסופית מכילה פחות אחוזי שומן מגלידה רגילה או אמריקאית. כמובן שגם כל התוספות בהן אנחנו משתמשים להכנת הג’לטו טבעיות.
לאחר יציאת הג’לטו ממכונת הגלידה אנחנו מעבירים אותה ל”shock-freez” בכדי להוריד את הטמפ כמה שיותר מהר ולשמור על המרקם והטריות היחודיים לג’לטו איטלקי אמיתי.
השלב הבא במימוש החלום היה רכישת ציוד של חברת קרפיג’יאנו האיטלקית- המרצדס של עולם הגלידות ,הוצאת רשיון יצרן ממשרד הבריאות והשלמת ציודים בכדי לבנות את המחלקה בתוך המגבנה.
אני רוצה להדגיש שאנחנו לא הולכים להיות גלידריה עם מיליון טעמים אלא נהיה יותר ממוקדים. הטעמים אותם נתחיל להכין בתקופה הקרובה הם:
פיור די לאטה (פרח החלב),
וניל (כמובן ממקלות וניל אמיתי),
שוקולד (משוקלד בלגי איכותי)
קפה,
פיסטוק (איך אפשר שלא?)
קוקוס (טבעוני) ,
וצאי הודי המכיל תה הודי קינמון הל וציפורן.
לאוהבי גלידת יוגורט יהיה לנו גם ג’לטו מיוגורט כבשים.
לאורך השנה נכין גם סורבה שישתנה לפי פירות העונה.
הג’לטו ימכר באריזות משפחתיות ואישיות .
חלק מהטעמים כבר ניתן לרכוש מהמקפיא שלנו במגבנה, שאר הטעמים יתווספו בימים הקרובים.
שיהיה לכולנו קיץ קריר וטעים
שלכם חנן הגבן