מאפה שושנים במילוי גבינות הגבן ומנגולד

אופן הכנה

דרגת קושי – מתאגר, מתאים ל – 12 אנשים רעבים או 24 שושני נישנוש

בצק שמרים ממולא במיטב גבינות חנן הגבן, מנגולד טרי נגיעות של חמוציות או צימוקים – רק הריח יכול לשכר והטעם – אחד הטובים שטעמנו. מומלץ להכנה בארוחת בראנץ’, ארוחת ערב קלה או פשוט כשתמחשק משהו טעים לנשנש – תאמינו לנו כשתתחילו יהיה קשה להפסיק.

הולך נפלא לצד הסלט הקיסרי שלנו.

מצרכים לבצק :

  • 1 ק”ג קמח
  • 1 שקית שמרית או 20 גרם שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף מלח
  • ½ כוס שמן זית משק חסיד
  • 3 כוסות מים

אופן ההכנה (בצק):

בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את הקמח והשמרים ומערבבים קלות, מוסיפים סוכר, מלח ואת המים ומתחילים ללוש

מוסיפים שמן ולשים דקה נוספת (הבצק מעט דביק וזה בסדר).

עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת ניפחו.

 

מצרכים למילוי:

  • 3 בצלים קלופים חתוכים לקוביות גדולות
  • 15 עלים גדולים של מנגולד טרי חתוך גס או 2 חבילות תרד ניו זילנדי
  • ½ כוס צימוקים או חמוציות שלמות
  • מלח, פלפל
  • 1 כפית כמון
  • ½ כפית צ’ילי יבש חריף
  • מעט קינמון טחון
  • ½ כוס שמן זית
  • 300 גרם תערובת גבינות של חנן הגבן מפוררות/מגורדות – מומלץ חרות-גאודה, יותם בסגנון טום, גבינה צפתית מלוחה
  • כוס עלי אורגנו טרי
  • 1 צנצנת ממרח עגבניות מיובשות
  • 1 צנצנת ממרח ארטישוק ושום

אופן ההכנה:

במחבת רחבה צורבים את הבצלים בשמן הזית עד להשחמה עמוקה, מוסיפים תבלינים וצימוקים ומערבבים קלות

מוסיפים את המנגולד הקצוץ ומערבבים עם החומרים במחבת, מורידים מהאש ומצננים. ניתן להכין מראש ולשמור במקרר

פתיחת הבצק והרכבת החומרים:

מכינים 2 תבניות אפיה עם שוליים גבוהים ומרפדים בנייר אפיה

מחממים תנור ל 200 מעלות

על משטח עבודה בוזקים קמח ומוציאים אליו את הבצק מהקערה, לשים קלות ומוסיפים מעט קמח במידה והבצק דביק

חוצים לשניים ומניחים לבצק לנוח 5 דקות

לוקחים חצי בצק ופותחים עם מערוך לעלה עבהבגודל 30 רוחב על 20 ס”מ אורך כך שיווצר מלבן.

מורחים על הבצק מחצית ממרח העגבניות המיובשות ומחצית ממרח קרם ארטישוק בעדינות.

מעל מפזרים מחצית מתערובת המנגולד ועליה מחצית הגבינות המשובחות ואת האורגנו הטרי.

מגלגלים את הבצק “לרולדה” עבה וחותכים אותה לשישה חלקים שווים.

מניחים בתבנית כמו “פרחים/שושנים” עם מרווחים קטנים כדי שיוכלו לתפוח.  מכינים גם את החצי השני של הבצק באותו האופן

מכניסים לתנור חם ואופים עד לקבלת בצק שחום, מוציאים ומברישים בשמן זית .