גבינה צפתית מלוחה במעטפת פילו שחומה מוגשת בדבש פראי, ענבים של קיץ וטימין מהגינה

אופן הכנה

דרגת קושי – בינוני, מתאים ל 6 מנות אישיות

מצרכים:

  • 6 דפי בצק פילו
  • ביצה טרופה
  • 420 גרם גבינה צפתית מלוחה של חנן הגבן פרוסה בעובי 1.5 ס"מ (גודל שטח הפרוסה 5×10 ס"מ)
  • דבש מהכפר
  • ½ כוס אגוזי מלך שבורים
  • כוס ענבים חצויים
  • טימין או אורגנו טריים
  • שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

על משטח עבודה מניחים דף של פילו ומברישים בביצה טרופה את כל דפנות הדף

מניחים על דף הבצק פרוסת גבינה צפתית מלוחה בשליש התחתון של הפילו ומקפלים את הפילו על הגבינה, את הצדדים מקפלים צד שמאל ואח"כ את ימין ואז מגלגלים ועוטפים את הגבינה כמו "אגרול".

מכינים את כל המנות ומניחים על נייר אפיה עד שהשמן חם

את השמן יוצקים למחבת כך שיהיה בעומק של 2 ס"מ ומחממים הייטב. מכניסים את הגבינה העטופה ומטגנים בעדינות עד לגוון שזוף יפה. הופכים לצד השני ומטגנים באותה צורה, מוציאים ומניחים בצלחת הגשה.

יוצקים מעל שפע של דבש. מפזרים חצאי ענבים, אגוזים קלויים שבורים וכף אורגנו או טימין טריים

ואוכלים מיד כשזה חם