מצרכים
- 9 יחידות דפי לזניה (לא מבושלים)
- 2 ראשי ברוקולי טרי
- 1 חבילה עלי מנגולד
- 1 כרישה
- 1 בצל לבן
לקרם גבינות:
- 50 גרם חמאה
- 3 כפות קמח לבן
- 1 וחצי כוס חלב
- 100 גרם גבינת חרות בסגנון גאודה מחלב כבשים מגורדת +50 גרם בהרכבת המנה.
- 100 גרם גבינת יותם בסגנון טום מחלב כבשים מגורדת ללא הקליפה של הגבינה
- 250 מ”ל שמנת מתוקה
- מלח
- פלפל לבן
אופן הכנה
דרגת קושי- בינוני
מתאים ל- תבנית פיירקס מלבנית סטנדרטית
אופן ההכנה:
חותכים את הברוקולי לפרחים גדולים. חולטים במים רותחים עם חצי כפית מלח 6 דק’. מסננים מהמים ושמים בקערה עם מי קרח.
חותכים את הבצל והכרישה הכי דק שאפשר. מקפיצים עם מעט שמן זית. חותכים את המנגולד דק ומוסיפים לבצל המטוגן. מקפיצים כ-3 דק ומורידים מהאש.
מכינים קרם גבינות-
בסיר קטן ממיסים את החמאה (על אש קטנה), מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב. מוסיפים את החלב ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם חלק. מכבים את האש ומוסיפים 100 גרם מכל גבינה, מלח ופלפל לבן ומערבבים עד שכל הגבינות נמסות.
טועמים ומוסיפים תיבול אם צריך.
קוצצים גס את הברוקולי החלוט ומערבבים עם המנגולד והבצל המטוגנים.
מרכיבים את הלזניה-
בתחתית התבנית מורחים כ-3 כפות מקרם הגבינות. מניחים 3 דפי לזניה לכסות את התחתית של התבנית. מניחים מתערובת הברוקולי לשכבה דקה, מזלפים בעזרת כף את קרם הגבינות מעל שכבת הברוקולי (4-5 כפות). מניחים עוד 3 דפי לזניה מעל וחוזרים על פעולת השכבות בשנית עד סוף התבנית.
מסיימים את הלזניה בשכבת קרם גבינה מעט עבה יותר. מפזרים את החרות המגורדת שנותרה.
אופים בתנור על 180 מעלות כשעה וחצי (החלק העליון של הלזניה מושחם).