אופן הכנה
רמת קושי – קל מתאים ל- 6-8 אנשים
סלט שכל ביס שלו הוא רעננות מתפצפצת של טעמים אביביים
שילוב של קונפיטורת משמש ומיץ תפוזים סחוט טרי שיוצר ויניגרט שמקפיץ את הלב
ממליצים להגיש לצד מאפה השושנים שלנו
מצרכים לסלט:
- 2 צרורות פטרוזיליה
- 1 צרור נענע
- 1 שקית רוקט
- 5 יח’ בצל ירוק
- 10 צנוניות פרוסות דק דק
- 100 גרם אגוזים שבורים קלויים
- 300 גרם גבינה צפתית מלוחה של חנן הגבן
מצרכים לויניגרט משמש:
- ½ כוס חומץ יין לבן או אדום
- ½ כוס מיץ תפוזים
- ½ כוס שמן זית
- 2 כפות גדושות ריבת משמש
- 1 כפית חרדל משובח
- מלח ופלפל גרוס
- 3 שיניי שום כתושות
אופן הכנת הויניגרט:
שמים בקערה את כל החומרים מלבד שמן הזית, מתחילים לטרוף עם מטרפה לרוטב אחיד ולאט לאט מזלפים פנימה את שמן הזית עד לקבלת רוטב סמיך והומוגני
שומרים בצנצנת בקירור עד להגשה
לפני ההגשה:
קוצצים גס את כל העלים הירוקים ושמים בקערת ערבוב
מוסיפים לאט לאט מהרוטב עד שהוא עוטף את כל העלים באופן אחיד
מפזרים את הגבינה הצפתית המלוחה כשהיא מפוררת, את הצנוניות והאגוזים מערבבים קלות ומעבירים לקערת הגשה